"ZelnökÚr" !!! nem ablaktörlő, mer az megyen....De azé köszi!Bogyo28 wrote:talán ablaktörlő, de majd utánnanézek egy olyan rajzon amin vannak szinek is írvaTibi wrote:Nem a fűtésmotorra ment volna ? Bár ha jól látom ahhoz túl fent van. Kell lenni pár gombnak a műszerfalon a fűtéskapcsolók ( ? ) környékén. Nekem ott rémlik ilyen.
Holecz Laci 2.3 V6 felújítandó szekere
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- holecz
- rengetegetirogatide
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: Holecz Laci 2.3 V6 felújítandó szekere
'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- holecz
- rengetegetirogatide
Már csak azt szeretném tudni, hogy milyen felszereltségű lehet az én ótóm.Ugyanis a csomagtérajtón nem volt feltüntetve mikor vettem.
Ismertetőjelek:
-ford.sz. mérős műszerfal
-hátsó ablaktörlő+mosó
-hátsó ablak fűtés
nem'tom ez mennyire segít, de asszem az "L" ben nem volt ilyen de a "GL" -ben igen.
AZ "S" nem lehet mert azon kibuktatható és barna üvegek + 6-os keresztalufelgen, vótpluszba még.
Ghia kizárva.
"L" or "GL" ???
Ismertetőjelek:
-ford.sz. mérős műszerfal
-hátsó ablaktörlő+mosó
-hátsó ablak fűtés
nem'tom ez mennyire segít, de asszem az "L" ben nem volt ilyen de a "GL" -ben igen.
AZ "S" nem lehet mert azon kibuktatható és barna üvegek + 6-os keresztalufelgen, vótpluszba még.
Ghia kizárva.
"L" or "GL" ???
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- stpetya
- egyedülisszerelhet
Lacám,van Caprihoz kapcsolási rajzom,english nyelvű. Köll-e?holecz wrote:Lefordítod nekem Druszám????? Capri.pl.-en belül hol keressem??? Vagy megvan "Inglisül" is, mer az 'má jó.proteus wrote:Capri.plholecz wrote:Ablaktörlő: "All Right"
Fűtés:"All Right"
Fénysz.relé:"All Right"
Akkor val.szeg sehova nem volt kötve eredetileg.........
Viszont a full kapcs. rajznak örülnék, amit a másik topicban is kértem..............![]()
![]()
Olyan még nem volt hogy ne lett volna valahogy.
- holecz
- rengetegetirogatide
Jöhet!!!!!!!!! OSZT 'MÁ NYOMTATNÁM IS KI, ÉS MENNÉK VELE A GARÁZSBA..
EGYÉBKÉNT MILYEN TÍPUSÉ???
Nekem 1980. 2,0 Sor 4, talán GL.
EGYÉBKÉNT MILYEN TÍPUSÉ???
Nekem 1980. 2,0 Sor 4, talán GL.
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- stpetya
- egyedülisszerelhet
Az a helyzet hogy több típus is megvan,L,GL..mittomén még mi.Utánanézek pontosan holnapra!
Kivan nyomtatva otthon,asszem A3-as lapokon van meg,be tudom szkennelni de az ront az amúgysem túl jó minőségen és lehet nem látszódna az írás...
Azt megtehetem hogy leküldöm postán.
Azthittem a tiéd V6 gyárilag.
Kivan nyomtatva otthon,asszem A3-as lapokon van meg,be tudom szkennelni de az ront az amúgysem túl jó minőségen és lehet nem látszódna az írás...
Olyan még nem volt hogy ne lett volna valahogy.
- holecz
- rengetegetirogatide
Háááát az Sunyailag-Holeczilag V6..... gyárilag 2.0 R4... Postát hagyd, körülményes neked is meg minden.Addig mepróbálom felhasználni a Proti féle segítséget Németül, az is megy nagyjából.Ha v.melyik nap beszkenneled az inglist, azt is megköszönöm.(ráérsz vele)stpetya wrote:Az a helyzet hogy több típus is megvan,L,GL..mittomén még mi.Utánanézek pontosan holnapra!
Még 1X Tankjóóó!!!!!!!!!!!
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- proteus
- rengetegetirogatide
S-ben nem volt alapfelszereltség a buktatható ablak, viszont a recaro meg a ford számmérős mszeregység igen. A GL-ben ilyenek nem voltak. Milyenek az eredeti kárpitok? Az L-ben meg egyszerűen semmi nem volt, ezt tapasztalatból mondom... Tükrök milyenek voltak?
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995
MZ ES 125/1 - 1970
MZ ES 125/1 - 1970
- holecz
- rengetegetirogatide
Mindkét tükör 1-forma volt, (a faszábbik) hogy a kárpitok milyenek lehettek azt nem'tom, mer én úgy vettem hogy minden át volt húzva bőrrel (ülések ami Sierra Cosworth-é, oldalkárpitok,stb) úgyhogy fingom nincs milyen lehetett origináttt......proteus wrote:S-ben nem volt alapfelszereltség a buktatható ablak, viszont a recaro meg a ford számmérős mszeregység igen. A GL-ben ilyenek nem voltak. Milyenek az eredeti kárpitok? Az L-ben meg egyszerűen semmi nem volt, ezt tapasztalatból mondom... Tükrök milyenek voltak?
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- holecz
- rengetegetirogatide
Tudom hogy én vagyok a béna, de v.ki (esetleg "Zelnökúr") monnya 'má meg hogy a trafó + és - sarujára honnan jön a vez. Én nem találom... Talán a generátorról, vagy a gyújt.kapcsolóról??? Ezt sem írtam föl anno, és nincs is kimaradt vezetékem a motortérben, mivel minden át volt kötözgetve az injektoros motor miatt....
A kapcs. rajzon nem találom a dolgot..

A kapcs. rajzon nem találom a dolgot..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- Bogyo28
- Überführer
a negatívra egy zöld vezeték megy a gyujtáselektronikától ha elektromos, valamint a kötegből is jön egy zöld, amiből kiáll egy csavar. erre kell rádugni az elektronikábol/megszakítóból (ez fekete szokott lenni) jövő vezetéket, és ebből megy tovább a zöld mazzag ami megy a trafó negatívjára. eme zöld a kábelkötegen belül egész a műszerekig megy, mert ez hajtja a fordulatszámmérőt.holecz wrote:Tudom hogy én vagyok a béna, de v.ki (esetleg "Zelnökúr") monnya 'má meg hogy a trafó + és - sarujára honnan jön a vez. Én nem találom... Talán a generátorról, vagy a gyújt.kapcsolóról??? Ezt sem írtam föl anno, és nincs is kimaradt vezetékem a motortérben, mivel minden át volt kötözgetve az injektoros motor miatt....
A kapcs. rajzon nem találom a dolgot..![]()
![]()
a pozitiv polusra egy fekete-sárga vezeték megy, ez a 2 helyre csatlakozik gyárilag, 1 a kábelkötegben a sönt ellenállás után (vastag furi szürke kábel szerü cucc) a másik vége pedig az önindítotól jön, hogy amikor indítozol direktben 12 voltot kapjon...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- holecz
- rengetegetirogatide
Ezer köszönet, de aBogyo28 wrote:a negatívra egy zöld vezeték megy a gyujtáselektronikától ha elektromos, valamint a kötegből is jön egy zöld, amiből kiáll egy csavar. erre kell rádugni az elektronikábol/megszakítóból (ez fekete szokott lenni) jövő vezetéket, és ebből megy tovább a zöld mazzag ami megy a trafó negatívjára. eme zöld a kábelkötegen belül egész a műszerekig megy, mert ez hajtja a fordulatszámmérőt.holecz wrote:Tudom hogy én vagyok a béna, de v.ki (esetleg "Zelnökúr") monnya 'má meg hogy a trafó + és - sarujára honnan jön a vez. Én nem találom... Talán a generátorról, vagy a gyújt.kapcsolóról??? Ezt sem írtam föl anno, és nincs is kimaradt vezetékem a motortérben, mivel minden át volt kötözgetve az injektoros motor miatt....
![]()
a pozitiv polusra egy fekete-sárga vezeték megy, ez a 2 helyre csatlakozik gyárilag, 1 a kábelkötegben a sönt ellenállás után (vastag furi szürke kábel szerü cucc) a másik vége pedig az önindítotól jön, hogy amikor indítozol direktben 12 voltot kapjon...
ilyen nem van, gondolom máshová lett kötve vagy elvágva az akkori computer miatt. Ezt hogyan találom meg, honnan jön pontosan???valamint a kötegből is jön egy zöld, amiből kiáll egy csavar.
Fekete / sárgát sem találok sajna ez sincs a motortérben meg sehol....
(jól megszívtam)
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- Bogyo28
- Überführer
kábelkorbács kibont, megkeres megfelelő kábel vagy korbács eljuttat nekem és megcsinál vagy én eljut hozzád és megcsinál...holecz wrote:Ezer köszönet, de aBogyo28 wrote:a negatívra egy zöld vezeték megy a gyujtáselektronikától ha elektromos, valamint a kötegből is jön egy zöld, amiből kiáll egy csavar. erre kell rádugni az elektronikábol/megszakítóból (ez fekete szokott lenni) jövő vezetéket, és ebből megy tovább a zöld mazzag ami megy a trafó negatívjára. eme zöld a kábelkötegen belül egész a műszerekig megy, mert ez hajtja a fordulatszámmérőt.holecz wrote:Tudom hogy én vagyok a béna, de v.ki (esetleg "Zelnökúr") monnya 'má meg hogy a trafó + és - sarujára honnan jön a vez. Én nem találom... Talán a generátorról, vagy a gyújt.kapcsolóról??? Ezt sem írtam föl anno, és nincs is kimaradt vezetékem a motortérben, mivel minden át volt kötözgetve az injektoros motor miatt....
![]()
ilyen nem van, gondolom máshová lett kötve vagy elvágva az akkori computer miatt. Ezt hogyan találom meg, honnan jön pontosan???valamint a kötegből is jön egy zöld, amiből kiáll egy csavar.
Fekete / sárgát sem találok sajna ez sincs a motortérben meg sehol....
(jól megszívtam)
...A Xikla...
...A Xikla...
- holecz
- rengetegetirogatide
Kábelkorbács kibont, O.K., Swarz/Gelb megtalál. ződ még nem, de az is meglesz így mostmár............ Köszkeeee!!!!!!

+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- holecz
- rengetegetirogatide
Ez is rendben, megtaláltam, ki is mértem, a generátor 2-vastag piros vezetékénél csatlakozik.Nemsokára megpróbál beindít......a pozitiv polusra egy fekete-sárga vezeték megy, ez a 2 helyre csatlakozik gyárilag, 1 a kábelkötegben a sönt ellenállás után (vastag furi szürke kábel szerü cucc) a másik vége pedig az önindítotól jön, hogy amikor indítozol direktben 12 voltot kapjon...
Egy pár fénykép:
Ezt találtam (remélem ő az a furi szürke kábel /olyan mint egy koax)
Ebből a kötegből (innen) jött.
Az a 2db zőőőd a képen az a neg. - ugye????
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- Bogyo28
- Überführer
a 2 zöldből az egyiket a trafóra kösd, a másikat meg a gyujtáselektronika zöldjével kösd össze.holecz wrote:Ez is rendben, megtaláltam, ki is mértem, a generátor 2-vastag piros vezetékénél csatlakozik.Nemsokára megpróbál beindít......a pozitiv polusra egy fekete-sárga vezeték megy, ez a 2 helyre csatlakozik gyárilag, 1 a kábelkötegben a sönt ellenállás után (vastag furi szürke kábel szerü cucc) a másik vége pedig az önindítotól jön, hogy amikor indítozol direktben 12 voltot kapjon...
Egy pár fénykép:
Ezt találtam (remélem ő az a furi szürke kábel /olyan mint egy koax)
Ebből a kötegből (innen) jött.
Az a 2db zőőőd a képen az a neg. - ugye????
...A Xikla...
...A Xikla...