futómű
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: futómű
Elkészült a FEFE Racing Technology első állítható futóműve.
- Bogyo28
- Überführer
de ugye nem a gázcsöből készült verziót rakjátok a kocsi alá? az elég vékonyka...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- capriv6
- egyedülisszerelhet
ÚÚÚÚÚÚÚ
Gázos autó alá megy?
Gázos autó alá megy?
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
???? Nem értem milyen gázcsőröl van szó.????Bogyo28 wrote:de ugye nem a gázcsöből készült verziót rakjátok a kocsi alá? az elég vékonyka...
- Bogyo28
- Überführer
id. Fefe adott mintát abból amit először csináltatott menetes részt. az elég vékonyka volt, belülről látszott a menet belső fele, ahogy rávágták a menetet. az hegesztett falu csőből volt, ezért gondoltam hogy gázcső. annál nem lennék biztos benne hogy bírja majd a strapát. mi is néztünk Tibi úrral csövet, hogy miből lehetne legyártani, mert az eredeti amiről ez is másolva lett, ott meg a gyürűk alu-ból voltak, az sem túl jó szerintem. szóval a kérdés lényege az lenne, hogy lett egyártva vastagabb falu cuccból menetes rész, vagy hogy a vékony bírja e a kiképzést?FEFE wrote:???? Nem értem milyen gázcsőröl van szó.????Bogyo28 wrote:de ugye nem a gázcsöből készült verziót rakjátok a kocsi alá? az elég vékonyka...
...A Xikla...
...A Xikla...
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
A másoltból lett. Bőven jó lesz az. Ha meg nem széthullik és lesz erősebb.Bogyo28 wrote:id. Fefe adott mintát abból amit először csináltatott menetes részt. az elég vékonyka volt, belülről látszott a menet belső fele, ahogy rávágták a menetet. az hegesztett falu csőből volt, ezért gondoltam hogy gázcső. annál nem lennék biztos benne hogy bírja majd a strapát. mi is néztünk Tibi úrral csövet, hogy miből lehetne legyártani, mert az eredeti amiről ez is másolva lett, ott meg a gyürűk alu-ból voltak, az sem túl jó szerintem. szóval a kérdés lényege az lenne, hogy lett egyártva vastagabb falu cuccból menetes rész, vagy hogy a vékony bírja e a kiképzést?FEFE wrote:???? Nem értem milyen gázcsőröl van szó.????Bogyo28 wrote:de ugye nem a gázcsöből készült verziót rakjátok a kocsi alá? az elég vékonyka...
- Tibi
- rengetegetirogatide
Futóműnél egy leszarom ha széthullik azért erős felelőtlenség nem ?FEFE wrote:A másoltból lett. Bőven jó lesz az. Ha meg nem széthullik és lesz erősebb.
1980 Capri MK3
- capriv6
- egyedülisszerelhet
Bogyo28 wrote:id. Fefe adott mintát abból amit először csináltatott menetes részt. az elég vékonyka volt, belülről látszott a menet belső fele, ahogy rávágták a menetet. az hegesztett falu csőből volt, ezért gondoltam hogy gázcső. annál nem lennék biztos benne hogy bírja majd a strapát. mi is néztünk Tibi úrral csövet, hogy miből lehetne legyártani, mert az eredeti amiről ez is másolva lett, ott meg a gyürűk alu-ból voltak, az sem túl jó szerintem. szóval a kérdés lényege az lenne, hogy lett egyártva vastagabb falu cuccból menetes rész, vagy hogy a vékony bírja e a kiképzést?FEFE wrote:???? Nem értem milyen gázcsőröl van szó.????Bogyo28 wrote:de ugye nem a gázcsöből készült verziót rakjátok a kocsi alá? az elég vékonyka...
Hát pontt igy értettem...
Gázos szerintem ha az kerül aláááá
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
Ne legyetek már ilyenek. Nem fog széthullani. Az eredeti is ugyan ilyen gagyi és csomó német így használja.Tibi wrote:Futóműnél egy leszarom ha széthullik azért erős felelőtlenség nem ?FEFE wrote:A másoltból lett. Bőven jó lesz az. Ha meg nem széthullik és lesz erősebb.
- Bogyo28
- Überführer
azért ott vastagabb a fal. de szerintem nálatok is vastagabb lesz, mert azért az öreged is ezt mondta, meg hát csak félti a fiát is. mert ugye ha lezsakad a futómű, és nem egy szép nyílt terepen vagy, és jön egy fa pl, az gáz...FEFE wrote:Ne legyetek már ilyenek. Nem fog széthullani. Az eredeti is ugyan ilyen gagyi és csomó német így használja.Tibi wrote:Futóműnél egy leszarom ha széthullik azért erős felelőtlenség nem ?FEFE wrote:A másoltból lett. Bőven jó lesz az. Ha meg nem széthullik és lesz erősebb.
...A Xikla...
...A Xikla...
- FEFE
- alkatrészbegyűjtő
Egyébként ahogy néztük pont az olyan vékony amit te elvittél. De így lesz felrakva hétvégén a vasra.Bogyo28 wrote: azért ott vastagabb a fal. de szerintem nálatok is vastagabb lesz, mert azért az öreged is ezt mondta, meg hát csak félti a fiát is. mert ugye ha lezsakad a futómű, és nem egy szép nyílt terepen vagy, és jön egy fa pl, az gáz...
- Bogyo28
- Überführer
tudom hogy az a vékony amit mintának kaptam, azért kérdeztem hogy az eredetit raktátok e fel. közben beszéltem már öregeddel, hogy milyet is kellene másolni, mert valami jobban használhatót kellene összehozni mint amit kintről lehet venni (abban a gyürü tünik gyengének, meg a vas cuccokat le kellene kadmiumoztatni, hogy fél év állás után ne rozsdáljon össze a gyürü és a menetes rész, valamint öreged mérései szerint hosszabb menetes rész kellene hogy egyaránt jó legyen a rövidített és a normál gátlóhoz).FEFE wrote:Egyébként ahogy néztük pont az olyan vékony amit te elvittél. De így lesz felrakva hétvégén a vasra.
öreged mondta, hogy a minta rugó sem jó hosszban ha nem ültetett az autó. megnéztem, amit Ádámnak vettünk az 9" (kb 229 mm), de az angolok árulnak 8-tól 14 col-ig. Ádámé asszem a sima gólyalábra ment fel, és jó lett. Ádám mentes része 6". kiváncsi vagyok a tapasztalatokra, hogy mekkorát érdemes használni.
http://www.rallydesign.co.uk/index.php? ... _1153_1154" onclick="window.open(this.href);return false;
...A Xikla...
...A Xikla...
-
Natalie Driver Gabe
Tisztelt Urak !
Lengőkar felújításban valaki tud segíteni valami telefonszámmal vagy elérhetőséggel ??
Esetleg tapasztalattal ??
Ugyanis fel kellene újítatnom a gömbcsuklókat a legőkarjaimban de nem tudom hol lehetne ilyet tenni.
Esetleg megerősítettni. ???
Lengőkar felújításban valaki tud segíteni valami telefonszámmal vagy elérhetőséggel ??
Esetleg tapasztalattal ??
Ugyanis fel kellene újítatnom a gömbcsuklókat a legőkarjaimban de nem tudom hol lehetne ilyet tenni.
Esetleg megerősítettni. ???
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Martonvásáron tudok profi, olcsón dolgozó szakembert, nekünk bevált. Ha bejuttatod hozzám a lengőkart, el is tudom vinni neki.