Nitrobuster wrote:gigford wrote:Nitrobuster wrote:Nincs mese meg kell próbálni a gyárival, de szerintem az f9-es kitt-be nincs másik modul. Hivatalosan ennyi az össz cumó, amit a képen látsz.
Ez most hasznalt cucc vagy uj amit belinkeltel? Ha uj, akkor mennyibe van egy ilyen f9es?
Ez egy használt cucc. Újat sajna már nem csinálnak, de kereshetsz a neten garrett t3-as turbót, lefúvószelepet, intercoolert (szerintem 70ropiból megvan). A többi meló az már kontármunka. Becsővezés szívó és kipufogó oldalon + turbó olajzása ( és ha mindent jól csináltál, talán be is indul az autó) ez talán +50ropi, de lehet, hogy valaki megcsinálja 20-ért.
Na pont ezek miatt nem kezdek en turbozasba...ha mar turboznek, foleg a turbon nem sporolnek lovet, foleg ebayen vagy akarmilyen oldalon arult hasznalt cuccon.
Ez a 130ezer ,szerintem nagyon ovatos becsles...egy jo turbo, csak maga a csiga kene hogy 130 legyen egyedul...
Olcso husnak hig a leve mondas passzol leginkabb a turbositasra.
Ha egy ilyen technikat jol meg akar csinalni az ember, hogy az evekig jol mukodjon, meg ha csak 0.4barral megy, akkor is joval tobbe kell hogy keruljon ez az egesz.
Ha valaki garantalna hogy 130bol megcsinal (tetelezzunk fel egy fullra felujitott, jol mukodo motort,mert ugye a jo tuning alapja hogy legyen egy jo motor) egy stabilan mukodo turbositast,nem csak hogy vagy beindul meg inditsukbe `oszt majd meglatjuk verziot, hat az biztos meggazdagodna belole mert allnanak sorba az emberek elotte...
Nem akarom kiforgatni a szavaidat, felre ne erts,csak szerintem neked sem jott ki 130bol a turbositas,ha igen akkor orulj neki,hogy ilyen olcson megusztad EDDIG, de meg korantsincs kesz neked se ugytudom.
De meg lehetne - engem legalabbis erdekelne - kerdezni Izing(ha nem jol irom a nevet akkor bocsi tole) Gabit vagy Sunyat is hogy nekik mi penzukbe van mar csak az, hogy egyaltalan rajta van a turbo,- Sunya meg asszem mar turbosan vette a motort - ahogy hallottam minkettojuknek volt/van problemaja a turboval es "kovetkezmenyeivel".
Kar ragoznom ezt a temat tovabb, azt mindenkinek be kell latnia, hogy egy fasza turbositast KEVES PENZBOL, JOL MEGCSINALNI NEM LEHET!!!
A minosegi alkatreszeket es a szakertelmet mindig meg kell es meg kellett fizetni mindenhol, a technikai dolgok nem olyanok mint a Nike kontra chinese pulover esete, hogy mindketto ugyanugy melegit...ezt sem neked celzom, mert te gondolom tisztaban vagy ezekkel, hanem azoknak akik most vagy a jovoben gondolkodnak tuningon.
Sok kezdo tuningorult csak azt latja,(mint ahogy en is par eve)hogy uuuuu ott van az a cucc a neten megveszem 100ert es lesz 200loerom, azutan meg nem gondolnak bele a kovetkezmenyeibe, hogy kell csengetni a lovet az erosebb valtora,kuplungra,sperrdifire,fekekre es aki ezt beszereli meg az egyeb felmerulo koltsegekre.