Caprimese
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
-
- csúcsnigger
- ClassicFord klubtag?: Igen
Caprimese
Sziasztok,Bár sajna elég ritkán látogatom a fórumot,gondoltam írok pár sort az autómról.
1. A kezdet
Bár már 18 éves korom óta szerettem volna Caprit,
valós alkalom az autóvásárlásra valamikor tavaly év végén
kínálkozott.
Az autót a használtauto.hu-n találtuk.Tesómmal megnéztük
és rövid törpölés után meg is vettük.
Akkor még elég optimistán álltunk a dologhoz, mondván egy kis foltozás,némi festék,meg egy bontott motor (a sajátja ki volt szedve)és áprilisban már szelhetjük is a kilométereket. 8)
Persze a dolgok nem mindíg az előre elgondoltak szerint alakodnak...
2.Baljós árnyak
Hosszas keresés után találtunk csak karosszériás mestert aki elvállalta.
(nem tudom a lakatosok manapság valahogy nem szeretnek dolgozni - vagy hárman adták vissza,hogy reménytelen,vagy nem éri meg nekik ilyet bevállalni,mert a törött autó kevesebb munka stb).Végre aztán találtunk
egy mesrert aki elvállalta és aránylag korrekt árat is mondott rá...
Aztán lekerült a két sárvédő, láthatóvá vált a rozsda.és jött a mellébeszélés"Jaj nemtudommennyi leszavége,ki tudjamikorkészülel,kéneegykiseéőleg meg hasonlók.
Végül is cserélve lett a két sárvédő a küszöbök,a hátsó sarokelemek.Javítva lett a sárvédő mögötti rész,köténylemez,zárhíd,a lengéscsillapitó és stabilrúdfelfüggesztés,az ajtóperemezés,a laprugófelfüggesztés, kicsit a padlólemez stb.Bár a végén kb az eredeti ár háromszorosa jött ki,azért nem lett minden tökéletes.Pl a köténylemez miatt egyszer vissza kellett vinnünk, a szélvédő felső sarkánál elég vékony maradt a csiszolás után a lemez meg kisebb apróságok...Azért összeségében (bár elég rendesen le lettem húzva) egész jó lett.
3.Alvázcsiszolás hanyattfekve.Na ez mókás volt.Nagyjából lejött az összes,de elég komolyan festettem utánna.Sajna kép nem készült akkori állapotomról,
de azt hiszem úgyse csajoznék be vele
Viszont a szélvédő frankón elrepedt mikor kiszedtem
4.:A festőnél
A festöhöz már a teljesen kiürített kaszni ment csak.Azért Caprit még vontatni is élmény - Kar ki az ablakon,integetnek az utcán a gyerekek...Zsíír :D
4/1Gitt
4/2Szórógitt 1
4/3 Szinezett szórógitt és némi festék
4/4festék
4/5lakkozás és díszcsík
Hát eltelt kb 1 év és itt tartok.A Festés aránylag jól sikerült,bár tavasszal egy polírozás még ráfér majd a gépre,az ár is korrekt volt.
Most egy kis pihenő és némi spórólás , aztán jöhet a folytatás.Persze azért kevésbé tőkeigényes akciók vannak,a legutóbbi egy mahagóni lap beszerzése volt a műbőr müszerfalboritás helyére...Szóval elképzelések vannak és rajta is vagyok az ügyön - bár kissé öregesen,de haladok.
1. A kezdet
Bár már 18 éves korom óta szerettem volna Caprit,
valós alkalom az autóvásárlásra valamikor tavaly év végén
kínálkozott.
Az autót a használtauto.hu-n találtuk.Tesómmal megnéztük
és rövid törpölés után meg is vettük.
Akkor még elég optimistán álltunk a dologhoz, mondván egy kis foltozás,némi festék,meg egy bontott motor (a sajátja ki volt szedve)és áprilisban már szelhetjük is a kilométereket. 8)
Persze a dolgok nem mindíg az előre elgondoltak szerint alakodnak...
2.Baljós árnyak
Hosszas keresés után találtunk csak karosszériás mestert aki elvállalta.
(nem tudom a lakatosok manapság valahogy nem szeretnek dolgozni - vagy hárman adták vissza,hogy reménytelen,vagy nem éri meg nekik ilyet bevállalni,mert a törött autó kevesebb munka stb).Végre aztán találtunk
egy mesrert aki elvállalta és aránylag korrekt árat is mondott rá...
Aztán lekerült a két sárvédő, láthatóvá vált a rozsda.és jött a mellébeszélés"Jaj nemtudommennyi leszavége,ki tudjamikorkészülel,kéneegykiseéőleg meg hasonlók.
Végül is cserélve lett a két sárvédő a küszöbök,a hátsó sarokelemek.Javítva lett a sárvédő mögötti rész,köténylemez,zárhíd,a lengéscsillapitó és stabilrúdfelfüggesztés,az ajtóperemezés,a laprugófelfüggesztés, kicsit a padlólemez stb.Bár a végén kb az eredeti ár háromszorosa jött ki,azért nem lett minden tökéletes.Pl a köténylemez miatt egyszer vissza kellett vinnünk, a szélvédő felső sarkánál elég vékony maradt a csiszolás után a lemez meg kisebb apróságok...Azért összeségében (bár elég rendesen le lettem húzva) egész jó lett.
3.Alvázcsiszolás hanyattfekve.Na ez mókás volt.Nagyjából lejött az összes,de elég komolyan festettem utánna.Sajna kép nem készült akkori állapotomról,
de azt hiszem úgyse csajoznék be vele
Viszont a szélvédő frankón elrepedt mikor kiszedtem
4.:A festőnél
A festöhöz már a teljesen kiürített kaszni ment csak.Azért Caprit még vontatni is élmény - Kar ki az ablakon,integetnek az utcán a gyerekek...Zsíír :D
4/1Gitt
4/2Szórógitt 1
4/3 Szinezett szórógitt és némi festék
4/4festék
4/5lakkozás és díszcsík
Hát eltelt kb 1 év és itt tartok.A Festés aránylag jól sikerült,bár tavasszal egy polírozás még ráfér majd a gépre,az ár is korrekt volt.
Most egy kis pihenő és némi spórólás , aztán jöhet a folytatás.Persze azért kevésbé tőkeigényes akciók vannak,a legutóbbi egy mahagóni lap beszerzése volt a műbőr müszerfalboritás helyére...Szóval elképzelések vannak és rajta is vagyok az ügyön - bár kissé öregesen,de haladok.
Last edited by széltoló on Sun Dec 02, 2007 1:38 am, edited 3 times in total.
"Hékás! Ez egy telivér sportautó! Kell ennél több ?!"
-
- csúcsnigger
Köszönöm a dícsérő szavakat ,
Igyekszem mielőbb folytatni a "projektet" :D .
Bizakodom, mert ahogy olvastam,a kezdet szinte mindenkinél hasonló
volt és azért egész szép autókat látni.
Igyekszem mielőbb folytatni a "projektet" :D .
Bizakodom, mert ahogy olvastam,a kezdet szinte mindenkinél hasonló
volt és azért egész szép autókat látni.
Last edited by széltoló on Thu Jan 31, 2008 11:51 pm, edited 1 time in total.
-
- csúcsnigger
Re: Caprimese
Sziasztok!Lassan elkészült a fa műszerfallborítás,meg E-Bay bácsinak köszönhetően került egy könyöklős középkonzol,és egy pár ablakemelő 8) (igaz még nem érkezett meg)......A két részes szürke velúr szönygről meg lemaradtam az utsó 20 másodpercben licitáltak rám De majd legközelebb.....!
- levelboss
- nagyonsokatirogat
A fa cuccot miből és hogyan csináltad? Te csináltad, vagy rábíztad vkire?széltoló wrote:Sziasztok!Lassan elkészült a fa műszerfallborítás,meg E-Bay bácsinak köszönhetően került egy könyöklős középkonzol,és egy pár ablakemelő 8) (igaz még nem érkezett meg)......A két részes szürke velúr szönygről meg lemaradtam az utsó 20 másodpercben licitáltak rám De majd legközelebb.....!
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- Blant
- nagyonsokatirogat
Jajaja! És képeket róla gyorsangyorsan
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- Hattyu
- rengetegetirogatide
Hol a kép?! :D
Hamar hamar
Hamar hamar
71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
-
- csúcsnigger
Sziasztok.A müszerfalboritást egy idős műbútorasztalos csinálta.Mahagoniból,3réteget laminált egymásra. Ahol ki lett vágva az órák helye itt ott a felületi réteg sérült picit - nem teljesen tökéletes - de azért mutatós
http://kepfeltoltes.hu/080214/m_szerfal ... es.hu_.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kepfeltoltes.hu/080214/m_szerfal ... es.hu_.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Közben megérkezett a könyöklő is.
Meg találtam négy 7 coll széles felnit is.
Elvileg 2 hét múlva érkezik.
Hát felni már van 8) (bár így utólag lehet előbb motort kellett volna keresni .
Februárra a tetőkárpit és az ülések felújítása a terv,aztán rakhatom is össze a belsejét.
Közben megérkezett a könyöklő is.
Meg találtam négy 7 coll széles felnit is.
Elvileg 2 hét múlva érkezik.
Hát felni már van 8) (bár így utólag lehet előbb motort kellett volna keresni .
Februárra a tetőkárpit és az ülések felújítása a terv,aztán rakhatom is össze a belsejét.