Kötelező Biztosítás 2010

kötetlen topic...:)

Moderátorok: SONI, Pudva, Bogyo28

Avatar
Bogyo28
Überführer
Hozzászólások: 5484
Csatlakozott: szomb. dec. 04, 2004 9:11 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Budapest-Budakalász
Kapcsolat:

Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: Bogyo28 » kedd nov. 17, 2009 11:05 am

Már többen kaptak a trabi ill. bogár klubtól levelet, hogy változik a kötelező a jövő évben. Én és a többi klubvezető kapott pár hete egy tájékoztatót, hogy mi és hogy lesz, de sajnos az előzetes tájékoztató és a kiküldött levél nem ugyan az. Tájékozódom az ügyben, és itt a forumon le lesz írva a tuti, kérem mindenki ezt figyelje mielőtt felhív.

Köszi
Bogyó
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

Avatar
Bogyo28
Überführer
Hozzászólások: 5484
Csatlakozott: szomb. dec. 04, 2004 9:11 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Budapest-Budakalász
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztisítás 2010

Hozzászólás Szerző: Bogyo28 » kedd nov. 17, 2009 1:32 pm

Jövőre 2 biztosító közül lehet választani, különböző tarifák mellett:

ha valaki marad az eddigi Allianz-nál:

1151 - 1500 ccm: 10320 Ft/év
1501 - 2000 ccm: 14520 Ft/év
2001 - 3000 ccm: 18960 Ft/év

a másik biztosító a Generáli, az ö díjai:

1151 - 1500 ccm: 6480 Ft/év
1501 - 2000 ccm: 9360 Ft/év
2001 - 3000 ccm: 14400 Ft/év

csak aminket érintő veterán díjakat másoltam ide, a többi kategoriát és a hobbi kategoria díjai itt megtekinthetők:

http://www.kedvezmenyesbiztositas.hu/index4.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

Avatar
Bogyo28
Überführer
Hozzászólások: 5484
Csatlakozott: szomb. dec. 04, 2004 9:11 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Budapest-Budakalász
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztisítás 2010

Hozzászólás Szerző: Bogyo28 » kedd nov. 17, 2009 1:37 pm

A hivatalos levélből itt van az a rész ami lényeges:

"Legyetek szívesek gondosan olvassátok el a mellékelt díjtáblázatokat, és az Allianz és az MNHJR-t üzemelteto két egyesület, az MBK és a TWK közös kommunikációját, a 2010-es évvel kapcsolatos kötelezo gépjármű felelosségbiztosítással kapcsolatos változásokról, és döntsétek el, hogy a jelenlegi biztosításotokat melyik biztosítóhoz kössük át. Figyelem! Minden tagunknak lesz az évfordulóval kapcsolatban teendoje!

Együttműködési szerzodést kötöttünk az Allianz mellett a Generali Providencia biztosítóval is, akik a legkedvezobb ajánlatot tették a "veterán" (25 évesnél idosebb járművek) kategóriában. A mellékelt biztosítási tarifatáblázatokból eldöntheto hogy melyik kategóriában kinek melyik kínálat a legkedvezobb. Továbbra is szintén elsoként és egyedüliként nyújtjuk partnerünkkel az Allianz Hungária ZRt.-vel a széles körben közkedvelté vált hobby kategóriába tartozó 0-25 éves ritka, egyedi járművekre kidolgozott gépjármű kötelezo biztosítási módozatot! A hobbi kategóriában ezért továbbra is az Allianznál biztosítjuk tagjaink járműveit.

A jogszabályi környezet változása és a PSZÁF vonatkozó rendelkezései miatt a 2009-ig működo flották átalakításra kerülnek. A 2010-es évtol kizárólag azonos szerzodo - tulajdonos, vagy üzembentartó - nevén lévo járművek maradhatnak flottában. Ennek megfeleloen biztosítónk az Allianz Hungária ZRt. a flotta keretében lévo szerzodéseket jelenlegi, - flotta rendszerben kezelt - formájukban megszünteti 2009.12.31.-i hatállyal. 2010.01.01.-tol egyéni szerzodésként folytathatóak tovább a speciális veterán, nosztalgia, és hobbijárművekre vonatkozó biztosítások, a Magyar Nosztalgia és Hobbijármű Regiszter (továbbiakban MNHJR) képviseloi, a Magyarországi Bogarasok Klubja és a Trabant Wartburg Klub klubtagsági igazolásával és minosítésével. Az Allianz ezért november 20-ig közvetlenül részedre ki fog postázni egy felmondást, és egy DÍJKÍNÁLAT nevű nyomtatványt. Ezt a nyomtatványt, küldd vissza a biztosító társaságnak. A járművenként beérkezett díjkínálatokat az Allianz feldolgozza, és a továbbiakban érvényes KGFB-ként rögzíti, ha a jármű MNHJR minosítését, és az érvényes tagsági jogviszony igazolását megküldi Egyesületünk nekik. A biztosítás megújításával kapcsolatban más teendod nem lesz. Az Allianz Hungária Biztosító ZRt. ezt követoen közvetlenül nektek küldi ki az éves díjak beszedésére szolgáló csekkeket, szedi be a díjakat. A jövoben az Allianzinál nyilvántartott szerzodések évfordulós meghosszabbításának feltétele az MNHJR-t kezelo egyesületek tagsági igazolása és jármű minosítése. Ezen minosítés, illetve tagsági igazolás hiányában a járműre vonatkozó lakossági normál GFB tarifa kerül alkalmazásra.

Ha nem fogadod el az Allianz ajánlatát, és kéred, hogy biztosításodat kössük át a Generalihoz, akkor az Allianz által nov. 20-ig küldött felmondást, és a mi levelünkben található 4 oldalas (járművenként kitöltött!) meghatalmazásokat kell eljuttatnod irodánk címére.

Levelünkben találsz egy általános felmondást, melyet akkor küldj el az Allianznak, ha legkésobb november 22-ig nem kapod meg tolük a hivatalos felmondót. Ebben az esetben legkésobb november 23-ig ajánlott levélben, járművenként kitöltve add postára a felmondót az Allianz Hungária Biztosító ZRt. Állománykezelési Centrum, 8210 Veszprém, Pf. 1163. címre. Fontos hogy vagy az Allianzos, vagy az általad feladott felmondó ajánlott szelvénye meglegyen, mert ezek híján nem köthetjük át szerzodésedet, 2010-évben csak a régi biztosítónál folytathatod azt.

Tájékoztatunk benneteket arról, hogy Egyesületünk a PSZÁF-nél függo üzletkötoként, az Allianz Hungária Biztosítónál van regisztrálva, így üzletkötoi tevékenységet más biztosítónál nem folytathat. Ezért bevontuk az - egyébként rendezvényszervezéssel és Trabant alkatrész-kereskedelemmel foglalkozó - Old&Cool Kft-t az ügymenetbe, mint üzletkötot. Azon tagjaink biztosítását, akik a Generali ajánlatát fogadják el, - a Generali jogi osztálya segítségével létrejött megállapodások, meghatalmazás minták alapján - az Old&Cool Kft fogja megkötni. A meghatalmazásokat járművenként kell kitölteni!

A FELADATAITOK áttekintése

Aki úgy dönt, hogy a Generali veteránokra meghirdetett ajánlatát kéri, az
1./ Fizesse be a klubtagsági díjat tartalmazó csekket november 30-ig.
2./ Az összes meghatalmazást JÁRMŰVENKÉNT töltse ki, (4 oldal/jármű, tanúkkal, pontos adatokkal, olvashatóan!)
3./ Az Allianztól kapott felmondást csomagolja a meghatalmazások mellé a Klubnak szóló levélbe. Ha ez nem érkezett volna meg, akkor
az általunk küldött felmondást töltse ki, küldje el ajánlott levélben az Allianznak és az ajánlott levél igazolószelvényét, küldje el nekünk (Trabant-Wartburg Klub 1112 Bp. Barackfa u. 4.).
4./ Az Allianz díjkéro nyomtatványát ez esetben NE HASZNÁLJA, NE KÜLDJE EL SEHOVÁ, SEMMISÍTSE MEG.
Ezek alapján mi, a már amúgy is meglévo adatok birtokában elintézzük az átkötést.

Aki az Allianz, veteránokra meghirdetett tarifáját fogadja el, az
1./ Fizesse be klubunk tagdíjas csekkét, november 30-ig.
2./ Az Allianz által járművenként küldött Díjkínálatot töltse ki, és juttassa vissza a biztosítóhoz.
3./ A díj befizetésérol szóló csekkeket az Allianz fogja kiküldeni közvetlenül nektek, a kitöltött díjkínálat alapján.

Aki az Allianz "Hobbi" (0-25 évesig) kategóriában rendelkezik biztosítással, az
1./ Fizesse be klubunk tagdíjas csekkét, november 30-ig.
2./ Az Allianz által járművenként küldött Díjkínálatot töltse ki, és juttassa vissza a biztosítóhoz.
3./ A díj befizetésérol szóló csekkeket az Allianz fogja kiküldeni közvetlenül nektek, a kitöltött díjkínálat alapján.

A jövoben az Allianznál nyilvántartott szerzodések évfordulós meghosszabbításának feltétele az MNHJR-t kezelo egyesületek tagsági igazolása és jármű minosítése. Ezen minosítés, illetve tagsági igazolás hiányában a járműre vonatkozó lakossági normál GFB tarifa kerül alkalmazásra.

A Magyar Nosztalgia és Hobbijármű Regiszter a biztosítóváltást választók részére külön költség - admin. díj fizetése - nélkül elvégzi a szükséges adminisztratív teendoket a klubtagok megbízása és az általuk beküldött dokumentumok, másolatok alapján.

Miért érdemes maradni az Allianznál?
Az Allianz Hungária Biztosító ZRt. Magyarország piacvezeto biztosítója a gépjármű-biztosítások, így a muzeális-, veterán-, nosztalgia-, hobbijárművekre kötheto KGFB terén is. 2005-óta az MNHJR-Allianz flotta rendelkezik a legnagyobb speciális jármű állománnyal. Hobbi kategóriájú KGFB egyelore kizárólag csak az Allianz nyújt!

Miért érdemes váltani a Generalira?
A Generali Biztosító ZRt. viszonylag új szereploje a KGFB piacnak, így az ún. "állománygyűjtés idoszakát" éli, ennek megfeleloen alacsonyabb áron kínálja szolgáltatását. Idovel - néhány éven belül - és az állomány megfelelo mértékű növekedésével - a biztosításmatematikai törvényszerűségeknek megfeleloen - árait a piaci szintre fogja igazítani. Jelenleg -2010-ben- azonban arányait tekintve olcsóbb, mint versenytársa. A váltást azoknak ajánljuk, akik számára ez a nominálisan, - és az autózás, motorozás egyéb költségeihez képest - csekély megtakarítás is számít, és vállalják az ezzel járó adminisztrációs terheket, valamint az évi 8.000 km-es futásteljesítmény korlátozást.

Új biztosítások kötése: Generali veterán, normál, Allianz hobbi, veterán, normál kategóriákra, a továbbiakban is irodánkban van lehetoség. A meghatalmazások letöltésével a kedveznenybiztositas.hu oldalról, levél- e-mail kombinációban is intézheto a kötés.

Trabant-Wartburg Klub 2009-évi regisztrációs díjak:
Azon biztosítottjaink, akik egy velünk együttműködésben lévo egyesület tagjai (Capri Klub, NTCK) 1000 Ft/fo/év regisztrációs díjat fizetnek, ha autóval, tgkval, és 500 Ft/fo/év díjat, ha motorral-segédmotorral rendelkeznek.

Kérjük, hogy a tagdíjcsekkeket feladás elott ellenorizzétek. Ha bármilyen adat hibásan szerepel rajta, azonnal egyeztessetek a klubirodával, és küldünk egy újat. Amennyiben valaki eladta, kivonatta valamelyik járművét, kérjük, szintén jelezze és töröljük a rendszerünkbol. Az eladást, forgalomból kivonást, vagy bármilyen változást kérjük okiratokkal igazolni!

A biztosítók felé, csak azoknak állítjuk ki MNHJR és TWK tagsági igazolásukat, akik tagdíjukat is rendezték.

A tagdíjat nem fizetok GFB szerzodésüket díj nemfizetés miatt 2010. március 31-ig töröltetjük, a továbbiakban a meghirdetett lakossági, normál konstrukcióban kell GFB díjaikat rendezniük. A tagdíjcsekkek befizetési határideje 2009. november 30!

Mi változik a 2010-es évben?
- A biztosítási évforduló napja változik a 2010.01.01.-ét követo szerzodéskötéseknél! Nem a naptári év vége, hanem a szerzodéskötés napja lesz az évforduló.
- A díj nem fizetéssel kapcsolatos türelmi ido 30-ról 60 napra módosul.
- A díj nem fizetéssel a jármű megszerzett B/M fokozata nem vész el.
- A korábban "MABISZ díjként" elhíresült, "fedezetlenségi díj" számításának alapja nem a KGFB díj lesz, hanem a MABISZ által megállapított egységes, bünteto díj. (Pl.: Egy 1300 cm3-s gépjármű esetében napi 330 Ft, mely sima "átírási késedelemnél" is) díjnemfizetés miatti reaktiválásnál kivetésre kell, hogy kerüljön, napokra kiszámolva!
- A biztosítás elsodleges kötelezettje a jármű üzemben tartója lesz, így az év közben a tulajdonos és új üzembentartó között létesített szerzodések jogcímet jelentenek új KGFB szerzodés kötésére.

Mi nem változik a 2010-es évben sem?
- A "nem használat" nem mentesít a KKGF díj fizetése alól. Díjfizetést szünetelteti, kizárólag a jármű forgalomból történo kivonásával lehet.
- KKGF csak rendezett klubtagsággal veheto igénybe.
- Továbbra sem lehet üzemben tartóként év közben biztosítót váltani."
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

Avatar
Bogyo28
Überführer
Hozzászólások: 5484
Csatlakozott: szomb. dec. 04, 2004 9:11 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Budapest-Budakalász
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztisítás 2010

Hozzászólás Szerző: Bogyo28 » kedd nov. 17, 2009 1:43 pm

Ami az elözőekből a lényeg:

amint megkapod a trabi ill. bogár klubtól a levelet, fizesd be az 1000 Ft-s csekket. Döntsd el, hogy melyik biztosítónál akarsz továbbra szerzödött lenni, és válaszd ki a menetet az alábbi 2 menetsor közül:

Aki úgy dönt, hogy a Generali veteránokra meghirdetett ajánlatát kéri, az

1./ Fizesse be a klubtagsági díjat tartalmazó csekket november 30-ig.
2./ Az összes meghatalmazást JÁRMŰVENKÉNT töltse ki, (4 oldal/jármű, tanúkkal, pontos adatokkal, olvashatóan!)
3./ Az Allianztól kapott felmondást csomagolja a meghatalmazások mellé a Klubnak szóló levélbe. Ha ez nem érkezett volna meg, akkor
az általunk küldött felmondást töltse ki, küldje el ajánlott levélben az Allianznak és az ajánlott levél igazolószelvényét, küldje el nekünk (Trabant-Wartburg Klub 1112 Bp. Barackfa u. 4.).
4./ Az Allianz díjkéro nyomtatványát ez esetben NE HASZNÁLJA, NE KÜLDJE EL SEHOVÁ, SEMMISÍTSE MEG.
Ezek alapján mi, a már amúgy is meglévo adatok birtokában elintézzük az átkötést.

Aki az Allianz, veteránokra meghirdetett tarifáját fogadja el, az

1./ Fizesse be klubunk tagdíjas csekkét, november 30-ig.
2./ Az Allianz által járművenként küldött Díjkínálatot töltse ki, és juttassa vissza a biztosítóhoz.
3./ A díj befizetésérol szóló csekkeket az Allianz fogja kiküldeni közvetlenül nektek, a kitöltött díjkínálat alapján.

Fontos még:

ha nem kapsz semmilyen levelet 20-ig, akkor feltétlenül jelentkezz, hogy ne maradj biztosítás nélkül. a külföldön tartózkodó kollégák ügyeit megpróbálom intézni, még utánna kell járnom mi és hogy van ilyenkor
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

Avatar
Bogyo28
Überführer
Hozzászólások: 5484
Csatlakozott: szomb. dec. 04, 2004 9:11 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Budapest-Budakalász
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztisítás 2010

Hozzászólás Szerző: Bogyo28 » kedd nov. 17, 2009 1:56 pm

Tud valaki az alábbi tagokon kívül olyanról aki külföldön tartózkodik de van itthon biztosított autója:?

Terka, Gigford, Besantcapri, Peti

ugyanis szolni szeretnék az illetékeseknek hogy némi papirozással is jár a biztosítás átkötése a jövő évben, amit ha kell el tudok helyettük intézni, csak egy meghatalmazás kell meg hogy tudjam hogy kik az érintettek....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

Avatar
tomtom
egyedülisszerelhet
Hozzászólások: 776
Csatlakozott: kedd jan. 25, 2005 1:58 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Kaposvár

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: tomtom » szer. nov. 18, 2009 12:11 pm

ha jól értem, akkor a capri klub tagdíját is nov. 30-ig kell befizetni (teendők 1. pont)?
ha igen, akkor viszont jól jönne ehhez egy csekk.
- capri mkII '76 2.3
- tau tcII '79 1.6 GT

Avatar
Bogyo28
Überführer
Hozzászólások: 5484
Csatlakozott: szomb. dec. 04, 2004 9:11 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Budapest-Budakalász
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: Bogyo28 » szer. nov. 18, 2009 12:37 pm

tomtom írta:ha jól értem, akkor a capri klub tagdíját is nov. 30-ig kell befizetni (teendők 1. pont)?
ha igen, akkor viszont jól jönne ehhez egy csekk.
-nem jól érted, a trabi ill. bogár klub tagdíjat kell rendezned nov. 30.-ig, ami 1000 HUF
-a capri klub tagdíjat álltalában dec. 31-ig kellene rendezni, az eddigi gyakorlat azonban elég változó volt, mivel az egész év folyamán jöttek be a pénzek. ez azért volt lehetséges, mert a trabi klub úgy is megcsinálta a biztosítás ügyintézését, hogy nem kért igazolást a klubtagságról, ellentétben a bogár klubbal. akinek a bogár klubon keresztül lett anno intézve a biztosítása, az már megszokhatta, hogy a bogár klub még decemberben kéri az igazolást, különben nem lesz biztosítás. szerintem az új rendszer a bogár klubos mintára épül, tehát decemberben az uj bizti megkötéséhez kell majd a rendezett klubtagdíj. ez nekem könnyebség, mert nem kell év vége felé még azt nézni hogy kinek rendezett és kinek nem a tagdíja...
-csek soha nem volt, és egy jó darabig nem is lesz, ennek az egyik igen egyszerű oka hogy kb 600 Ft egy csekk, enyit kér érte a posta. Az meg hogy ehhez hivatalos bankszámlaszám kell, ami céges, tehát megint csak nem kevés pénz, még csak fokozza azt, hogy nem lesz csekk..
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

Avatar
tomtom
egyedülisszerelhet
Hozzászólások: 776
Csatlakozott: kedd jan. 25, 2005 1:58 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Kaposvár

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: tomtom » szer. nov. 18, 2009 1:44 pm

ok. így világos.
- capri mkII '76 2.3
- tau tcII '79 1.6 GT

Avatar
gizmo
Überführer
Hozzászólások: 1359
Csatlakozott: hétf. nov. 29, 2004 4:54 pm
ClassicFord klubtag?: Nem
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: gizmo » kedd nov. 24, 2009 8:46 am

Nekem semmi nem jött az Allianztól, csak a Bogár klub levele!?? Telefonon nem tudnak segíteni, nem látnak a nevemen biztosítást... :h: másnak jött levél az Allianztól direktbe, amit a Bogaras levél is említ?
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC

Avatar
TÉCSÉ
offtopiccommando
Hozzászólások: 1957
Csatlakozott: vas. szept. 03, 2006 2:40 pm
ClassicFord klubtag?: Igen

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: TÉCSÉ » kedd nov. 24, 2009 9:40 am

gizmo írta:Nekem semmi nem jött az Allianztól, csak a Bogár klub levele!?? Telefonon nem tudnak segíteni, nem látnak a nevemen biztosítást... :h: másnak jött levél az Allianztól direktbe, amit a Bogaras levél is említ?
Negatív :cry:
http://www.myspace.com/fordcapriclub" onclick="window.open(this.href);return false;

A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót.

Avatar
gizmo
Überführer
Hozzászólások: 1359
Csatlakozott: hétf. nov. 29, 2004 4:54 pm
ClassicFord klubtag?: Nem
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: gizmo » kedd nov. 24, 2009 10:52 am

fasza. még jó hogy benne van a levélben, legkésőbb 23ig küldjünk vissza a lemondást (amit meg sem kaptam).
én elküldtem a Trabant klubnak a teljes anyagot, váltás a generalira, meg mai nappal a felmondást az allianz felé (amit a Trabant klub küldött), remélem nem kötekednek az 1 napos difin...
- '79 Ford Capri 2.8
- '91 Ford Sierra DOHC

Avatar
Bogyo28
Überführer
Hozzászólások: 5484
Csatlakozott: szomb. dec. 04, 2004 9:11 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: Budapest-Budakalász
Kapcsolat:

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: Bogyo28 » kedd nov. 24, 2009 3:40 pm

gizmo írta:fasza. még jó hogy benne van a levélben, legkésőbb 23ig küldjünk vissza a lemondást (amit meg sem kaptam).
én elküldtem a Trabant klubnak a teljes anyagot, váltás a generalira, meg mai nappal a felmondást az allianz felé (amit a Trabant klub küldött), remélem nem kötekednek az 1 napos difin...
lemondani e hónapban kell, hó végéig. azért írták szerintem a 23-t, mert akkor talán mindenki elintézi még a hónapban. nekem ma jött meg az alianzos levél.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4

Avatar
SONI
T.O.C.B.
Hozzászólások: 927
Csatlakozott: pén. dec. 03, 2004 1:16 pm
ClassicFord klubtag?: Igen
Tartózkodási hely: PÁKOZD

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: SONI » kedd nov. 24, 2009 7:03 pm

Nekem ma jött meg a felmondó levél.
SONI,CSAK EGYGÁZ LÉTEZIK A PADLÓ ))))
Fsz.25.pont http://www.fordcapri.hu/forford3/viewto ... f=7&t=1581" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar
CapriTurbo
akárhozzáisnyulhatvalamihez
Hozzászólások: 310
Csatlakozott: pén. dec. 10, 2004 2:42 am

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: CapriTurbo » csüt. nov. 26, 2009 6:53 pm

Én bementem személyesen az Allianzhoz, és lemondtam.

Avatar
nyujoe
egyedülisszerelhet
Hozzászólások: 770
Csatlakozott: hétf. dec. 13, 2004 8:45 pm
ClassicFord klubtag?: Nem
Tartózkodási hely: Zselickislak

Re: Kötelező Biztosítás 2010

Hozzászólás Szerző: nyujoe » csüt. nov. 26, 2009 10:34 pm

...nekem meg felmondták maguktól...azt írták nem felelek meg a flotta követelményeknek :lol:
"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."

1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4

Válasz küldése